Založ si blog

Občianska vojna na Slovensku

Vplížila sa nám tu celkom nenápadne. Také malé každodenné nenávisti nám tu pomaly ale isto rozpútali-zatiaľ zväčša studený-vojnový stav. Potláčanie krívd, ktorými trpí takmer každý, spôsobilo pretlak záporných emócií a stav permanentnej nasratosti.

Bojujeme.

Občan – lekár bojuje proti občanovi – pacientovi, ktorý si už neváži ani vlastný život a keď je zle, otravuje. Situácia sa zhoršila cez pandémiu, keď sa z občana-pacienta, tlieskajúceho na balkóne, stal občan, nadávajúci tým, čo ho zachraňujú a hádžúci kamene do jeho okien. Občan-pacient, zvyknutý na bezplatnú zdravotnú starostlivosť je naraz pobúrený vysokými poplatkami ako aj lekárskym pingpongom, kedy chodí od jedného odborníka k druhému a nikto mu nepomôže.

Občan – učiteľ už nemá žiadnu autoritu, rozmaznané decká si z neho robia fackovacieho panáka a on sa musí usmievať a hľadať spôsoby, ako sa tým faganom zapáčiť. Občan – rodič bojuje za svoje dieťa, ktoré chúďa nikto nechápe a núti ho učiť sa veci, ktoré ho nezaujímajú. A kto je na vine? Učiteľ!

Občan – zamestnanec je naraz vystavený oveľa väčšiemu tlaku zamestnávateľa a musí o svoje miesto bojovať. Občan – zamestnávateľ sa musí potýkať s pozostatkami socializmu a nemôže sa zbaviť tých, ktorí mu neprinášajú žiaden osoh, lebo zákonník práce.

Občan – mladý si musí svoj chlebík dobýjať často v pote tváre a znášať rozličné protivenstvá, kým občan – dôchodca nerobí nič, len mu z toho jeho chlebíka odjedá. Občan – dôchodca, ktorý v celoživotnom zamestnaní stratil zdravie si myslí, že už má na život bez starostí nárok a ťažko znáša, ak mu to ktosi závidí.

Občan – muž zväčša pracuje preto, aby uživil svoju rodinu, obetuje pre ňu čas aj sily, ale od občana – ženy počúva len sťažnosti. Ak nie na to, že nezarába viac, tak preto, že sa nevenuje viac rodine. Občan – žena musí stále bojovať za svoje práva, proti učiteľom, proti susedkám, aj proti vlastnému mužovi, lebo stále jej ktosi krivdí.

Občan – politik, ktorý to naozaj myslí dobre, je automaticky zaradený do škatuľky „verejný nepriateľ“, hoci si ho občan – volič zvolil celkom dobrovoľne, a z tejto sa už nikdy nevyhrabe. Občan – volič sa hneď po voľbách chytá za hlavu, že koho tam preboha zvolil.

Hovorí sa, že život je boj.

Akoby sme bez boja nevedeli žiť.

Akoby mier a pokoj v duši boli len akési nedosiahnuteľné chiméry.

Sľúbili sme si lásku.

Kde je?

Kto nenadáva, nie je kamarát

11.06.2024

V ostatnom článku som písal o svojej dovolenke v Egypte. Chcel som sa podeliť o krásne zážitky a snáď aj vniesť trocha optimizmu do toho nášho slzavého údolia tu na blogu. Aj keď som nespomenul zďaleka všetky radosti, s ktorými som sa tam stretol, napríklad tance na orientálnu muziku v mori, spojenú s výbuchmi smiechu rekreantov, alebo [...]

Strastiplný život slovenského dôchodcu

09.06.2024

Na svitaní, kým sa červené slnko vyvalí na bezoblačný blankyt oblohy, je morská hladina tichá a hladká ako zrkadlo. Len nepatrné vlnky zľahka a potichu pohládzajú piesočnú pláž ako jemné a nežné prsty obrovskej šíravy mora. Ticho a kľud. Ten obor pod nohami ešte spí. Až keď sa od obzoru kde sa nebo dotýka vody, rozprestrie ohnivý lúč až sem [...]

Všetko je inak

29.03.2024

Neviem, kto za to môže. Možno len odveká túžba objavovať. Možno len snaha odlíšiť sa. Nezapadnúť do davu, byť originálny. Možno len silnejúci dešpekt k odkazu predkov a ono pubertálne búrenie sa proti názorom otcov. Možno len boj o vlastný názor, čím bizarnejší, tým húževnatejšie obhajovaný. Všetko sa mení. Dobro je nazývané zlom, pravda [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 88
Celková čítanosť: 203803x
Priemerná čítanosť článkov: 2316x

Autor blogu

Kategórie