Založ si blog

Milí antivaxeri,

v prvom rade vás prosím o prepáčenie, že som vás počastoval takýmto príšerným pomenovaním. Na svoju obranu však musím povedať, že som ho nevymyslel ja, ale niekto, kto nás chce rozoštvať, a prisahám, že ja to nie som. Naopak, vždy a za každých okolností sa chcem s každým dohodnúť a moja ruka je vždy pripravená pomôcť každému, kto o to stojí. Lebo my všetci sme z jednej hliny, všetci sme Slováci a teda bratia a sestry, bez ohľadu na vierovyznanie či politické sympatie, všetci sme v prvom rade ľudia. A pomáhať si musíme, ak chceme prežiť.

Nuž áno, ak chceme prežiť. Lebo niekto možno nechce. Ale na tom by sme sa mali dohodnúť v prvom rade. Ak sa teda dohodneme, že žiť chceme, mali by sme sa dohodnúť aj na tom, ako. Lebo jeden diskutér mi napísal, že dôležitejšie ako život je kvalita života. Asi ešte nemá vilu na Bahamách. Ja si zasa myslím, že za záchranu stojí každý jeden život. A preto som zachránil aj toho ožrana a lumpa, z ktorého nikto žiadny osoh nemal. Aj moja kamarátka Ivka tak ťahala z krčmy takého, hoci ostatní už ho pochovali. Preto stále verím, že napriek všetkému všetci pokladáme život za prvoradý.

Je ťažké pochopiť, že niektorí ľudia sa tak zásadne postavili proti očkovaniu. Hoci sa už veľakrát zverili do rúk lekárom, a teda im dôverovali, práve pri tomto víruse, ktorý preukázateľne zabil už viac ako päť miliónov ľudí, naraz dôverovať prestali. Najprv v žiadnu pandémiu neverili, potom ju pokladali za chripôčku, vzápätí uverili, že im pri testovaní prepichnú mozog, a dnes obviňujú tých, čo ich zachraňujú. Všetko možné, len dôvera nie. Časom sa vynorila spústa ďalších dôvodov, prečo nie očkovať, lebo hydra nedôvery narástla a splodila ďalšie „dôkazy“ proti. Samozrejme, že vírus zaskočil všetkých, aj študovaných odborníkov, samozrejme že aj túto vládu prevažne amatérov, a samozrejme že chybám sa nevyhol nikto. Ak ale najlepší odborníci, akých tu máme, niečo navrhli, tak neviem, kto sa cíti kompetentný im neveriť. Jeden mi tu napísal, že aj Mengele bol lekár. To si vážne ktosi myslí, že všetci lekári sú podplatení vrahovia? To naozaj ktosi verí, že všetci novinári nemajú inú robotu ako nainscenovať zábery pľúcnych ventilácií a maľovať farbou kruhy pod očami zdravotníkov? Čo ste zošaleli? Naraz sa začalo hovoriť o peniazoch, čo to všetko stojí a koho to postihlo. Akoby existovalo niečo dôležitejšie ako život. Akoby zatvorené krčmy boli dôvodom k ignorovaniu ochrany života. To sme až takí závislí od chľastu?

Isteže netvrdím, že očkovanie je všemocná spása, to neviem, ale nič lepšie tu nie je. Isteže mohli dať viac priestoru pre Ivermektín a naozaj na tom farmafirmy zarobili. No a? Dokážeš sa vžiť do situácie, že ty by si bol zodpovedný za životy toľkých ľudí? Čo by si urobil? Či okrem kritiky tých, ktorí čosi robia, nič iné nevieš? Ale kritika nikoho nezachráni a podkopávanie dôvery k tým, ktorí za tie životy zodpovední sú, to tiež nikoho nezachráni. Ba naopak. Ak sa raz tejto pliagy zbavíme, ak raz príde na rátanie strát a dôsledné pomenovanie všetkých príčin a následkov, možno zistíme, koľko ľudských životov skončilo ako následok šírenia toho, čo si niekto len na základe vlastnej fantázie či z dlhej chvíle vymyslel a skrytý za svoj nick pustil do sveta. Možno raz niekto spočíta, koľko ľudí tak zabil, lebo mu uverili. Už bude neskoro…

Slovensko má jedno z najnižších zaočkovaní v Európe. Nie preto, žeby sme nemali vakcíny či si ich nemohli dovoliť. Nie preto, žeby nás nemal kto zaočkovať ani nie preto, žeby nám ktokoľvek bránil chrániť svoj život. Nie. Len a len preto, že neveríme realite. Sme už naozaj takí zblbnutí virtuálnymi výmyslami, že sme si ich vymenili za to, čo nám oznamujú naše zmysly? Je pre nás dôležitejší názor ako život? Zostal v nás ešte nejaký pud sebazáchovy? Dokážeme sa ešte dohodnúť na tom, ako sa zachrániť?

Ľudia, poďme sa dohodnúť…

O mentálnom otroctve

13.03.2024

Život na tomto svete je plný problémov, starostí, bolestí a odriekania, zúfalstva, ťažkostí, násilia, klamstva, podvodov, utrpenia, nevďaku a sklamania. Nevybrali sme si ho sami a zväčša ho ani dobrovoľne nekončíme. V bolestiach sa doňho rodíme, v bolestiach z neho odchádzame. Je to veľmi nespravodlivé a nedokážeme s tým nič [...]

Ďakujeme, Zuzka

05.02.2024

Priznám sa, zo začiatku som nedôveroval. Že si náš národ zvolí za prezidentku ženu ! mladú a peknú, ktorú takmer nikto nepozná, zato ju poznajú v zahraničí, to znie dosť podozrivo. Budilo to dojem, že kľúče od volebnej miešačky tu drží ktosi iný. Ani meno Aaron Shaviv, ktoré sa pritom vyskytlo, nebudil dojem serióznosti, hlavne vďaka výrokom pána Blahu, a ani [...]

Ďakujeme, Igor

03.02.2024

Nestáva sa často, aby to obyčajný človek dotiahol až na premiéra. V našich zemepisných šírkach je dôvodom najskôr odpor, v tomto prípade odpor proti Ficovi. Inak si volíme spravidla tých, ktorí nás najviac podvádzajú. Napríklad Fica. A vyzerá to tak, akoby sme k voľbám chodili len preto, aby sme mali na koho nadávať. Obyčajný človek má pramálo [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 190337x
Priemerná čítanosť článkov: 2293x

Autor blogu

Kategórie